Graslandbeheer

© Kevin Lambeets

Theorieavond

Start wo 10 april '24
19:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 18
Alle tarieven

Waar Biesembos
Biesemstraat 94
3450 Geetbets

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil je meer kleur en leven in een genietbare, natuurvriendelijke tuin, dan kies je voor 'ecologisch gefaseerd maaibeheer'. In deze cursus maak je kennis met de theorie van het graslandbeheer. Verschillende typische flora en de biodiversiteit in de natuurvriendelijke tuin komen aan bod.

Dankzij initiatieven zoals Maai Mei Niet en meer aandacht voor koolstofopslag en infiltratie zijn bloemrijke graslanden, tuinen, bermen en openbare domeinen niet meer weg te denken. Ooit waren bloemrijke graslanden als halfnatuurlijke milieus van grote waarde voor zowel de mens als de biodiversiteit. Waar wildere elementen in klassieke tuinen of openbare domeinen vaak werden geweerd, krijgen ze nu terug een plaats.


Meer aandacht voor wilde bijen of vogels in de tuin zal daar niet vreemd aan zijn. Maar bloemrijke graslanden vragen wel aangepast onderhoud. Wil je meer kleur en leven in een genietbare, natuurvriendelijke tuin, dan kies je voor ecologisch gefaseerd maaibeheer. In deze cursus maak je kennis met de theorie van het graslandbeheer. Verschillende typische flora en de biodiversiteit in de natuurvriendelijke tuin komen aan bod.


---


Deze cursus kadert in het fruitige voedselbosproject. Met de steun van LEADER Hageland+ geven Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpuntacademie, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Commons Lab de komende twee jaar de voedselbosbeweging een duwtje in de rug. Hoofddoel is om op vier plekken in het Hageland een nieuw lokaal gedragen voedselbos tot stand te brengen. Daarnaast wordt er getimmerd aan een lerend netwerk om fruitige kennis op te doen en te delen.


Check deze pagina geregeld voor activiteiten en verhalen: https://avansa-oostbrabant.be/projecten/fruitige-voedselbossen

Sessies

 • wo 10 april '24
  19:00 - 22:00
  Biesembos - Voedselbos

Locatie(s)

Prijs

 • Plusprijs
  € 20
  Met een paar extra euro maak je onze activiteiten betaalbaar voor iedereen
 • Prijs
  € 18
 • Reductieprijs
  € 15
  als lid van Natuurpunt en het Open Netwerk kan je genieten van een korting
 • Sociale prijs
  € 10
  voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Kevin Lambeets

Kevin leeft het liefst buiten.Met zijn organisatie Zeis en Bijl werkt hij rond opleidingen m.b.t.…
Meer over Kevin Lambeets

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen