Fietsreparaties - klaar voor het schooljaar

© Maakbaar Leuven

Activiteit ism 't Deelateljee

Start za 26 augustus '23
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 12
Alle tarieven

Waar Kringloopwinkel Hageland
Walstraat 2
3300 Tienen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Gaat jouw kind in september (weer) met de fiets naar school? Of kan jouw eigen fiets na de zomer een oplapbeurt gebruiken? Dan is het tijd om alle fietsen eens van een grondig onderhoud te voorzien.

Op het einde van de zomer bieden we je de kans om je fietsen klaar te maken voor het schooljaar met een grondig onderhoud en kleine reparaties. De mobiele fietsenmaker Joris leert je tijdens deze sessie enkele basisprincipes: zelf remmen vervangen en afregelen, lichten repareren, versnellingen nakijken en bijstellen, en natuurlijk banden plakken ... Je mag je eigen fiets-met-probleempjes meebrengen om alles op uit te proberen. Na de sessie kan je hopelijk weer vlotjes rijden!


i.s.m. 't Deelateljee en CYC, de mobiele fietsenmaker.


Avansa Halle-Vilvoorde, Avansa Oost-Brabant, Maakbaar Leuven en Repair&Share versterken Repair Café vrijwilligers uit hun regio met workshops en een trefmoment. Neem een kijkje op de volgende pagina voor het volledige aanbod.

Praktisch

Maak je deel uit van een Repair Café? Dan betaal je voor deze activiteit de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan en laat ons via opmerkingen weten bij welk Repair Café je actief bent.

Meebrengen: je eigen fiets. Als je een reparatiekit in huis hebt mag je die zeker ook meebrengen. De begeleider voorziet zelf ook heel wat materiaal.

Op het einde geeft een vrijwilliger jullie nog een korte rondleiding in 't Deelateljee waar je ook terecht kan om fiets-reparatiemateriaal te lenen.

Sessies

 • za 26 augustus '23
  10:00 - 13:00
  Kringloopwinkel Hageland - Parking

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 12
 • Reductieprijs
  € 9
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Of ben je actief in een Repair Café? Dan betaal je voor deze activiteit de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Joris De Bolle

Joris is mobiele fietsenmaker, hij komt op afspraak je fiets thuis of op je werk repareren in de…
Meer over Joris De Bolle

In samenwerking met