Fermenteren en 'picklen'

© Canva pro

Oude bewaartechnieken voor groenten

Start do 9 december '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 15
Alle tarieven

Waar RZ Heilig Hart Tienen Sint-Jan
Houtemstraat 115
3300 Tienen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Groenten in 't zuur of gefermenteerd? Een prima manier om je oogst langer te bewaren.

We gaan aan de slag met de kraakverse groentjes van zelfplukboerderij Stadsakker in Tienen.

Je ontdekt hoe leuk, makkelijk en smakelijk ambachtelijke gefermenteerde en ingemaakte bereidingen zijn. We maken samen 2 recepten. Als eerste picklen we geroosterde rode biet, recht van de Stadsakker. Al zin in een portie zomer op je bord tijdens de donkere maanden? Vervolgens maken we kennis met fermenteren. Je steekt de handen uit de mouwen voor een lekkere zuurkool!


Lesgeefster Ann Koekepan vertelt honderduit en jij kan al je vragen stellen om thuis met succes te fermenteren en te picklen.

Voilà, met de recepten bij de hand ben je nu helemaal klaar om thuis verder te experimenteren. Groenten van bij ons: gezond en echt lekker!

Praktisch

Mee te brengen: schort, 2 handdoeken (handen + afwas), schrijfgerief.
Je voorziet zelf: 1 glazen confituurpot met metalen schroefdeksel (inhoud ong. 320 ml) + 1 glazen weckpot met beugelsluiting (inhoud exact 0,5l). Beschik je niet over deze glazen potten, mail ons dan tot 2/12 op info@avansa-oostbrabant.be, dan brengt Ann er mee voor jou. Je betaalt dan de inkoopprijs cash aan haar (ong. € 1,50), de confituurpot is gratis.

Deze activiteit wordt volgens de geldende Corona veiligheidsmaatregelen georganiseerd. Informeer je via https://avansa-oostbrabant.be/praktisch
Breng ook verplicht een mondmasker mee. We zitten in een zaal van het ziekenhuis waar mondmaskerplicht is.

Sessies

 • do 9 december '21
  19:30 - 21:30
  RZ Heilig Hart Tienen Sint-Jan - Zaal boven

Locatie(s)

 • RZ Heilig Hart Tienen Sint-Jan Houtemstraat 115
  3300 Tienen Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 15
 • Reductieprijs
  € 12
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Ann Van Camp*

Ann is je gastvrouw voor kook- en bakworkshops. Ze werkt met hoofdzakelijk biologische en/of lokale…
Meer over Ann Van Camp*