Ecologische moestuin

© Hal5

Tuininspiratie

Start dinsdag 20 april 2021
19:30 - 21:00

2 sessies

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar Hal 5
Diestsesteenweg 104
3010 Kessel-Lo

Meer info over de locatie

Begeleiding

Zin om zelf te starten met een ecologische moestuin of samentuin? Onder begeleiding van Velt-medewerker Jan Vannoppen krijg je eerst een online introductie en nadien ervaar je met eigen ogen de praktijk in de Leerpluktuin naast Hal 5. Jaarlijks leren hier 24 mensen al doende ecologisch tuinieren op hun eigen groentebed van 12m². Het concept was meteen razend populair!

Planten in de moestuin kunnen onderverdeeld worden in verschillende families, met elk hun eigenschappen en bedreigingen. Tijdens de online avond op 20/04 maak je kennis met alle families en vertelt Jan hoe ze in de leerpluktuin hun moestuinplan opgesteld hebben. Dankzij zijn jarenlange ervaring schudt hij tussendoor heel wat tips en tricks uit zijn mouw.


Tijdens het plaatsbezoek op 1/05 zal je zien je hoe dit er in de praktijk uitziet, ruikt en voelt. De tuin gebruikt maximaal de aanwezige hulpbronnen om in het stedelijke klimaat te tuinieren. Regenwater wordt opgevangen, afval gecomposteerd, de bodem bedekt, wisselteelt toegepast. Het gaat niet zomaar om de kilo's patatjes die uit de grond komen, wel over een grotere betrokkenheid van Leuvenaars bij het voedselsysteem.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen: een online introductie op 20/04 en een plaatsbezoek op 1/05.

Na je inschrijving ontvang je van ons op 13/4 (of later als je later inschrijft) via e-mail een Zoom-link om deel te nemen aan de online meeting. Zorg dat je info@avansa-oostbrabant.be toevoegt aan je contacten zodat deze e-mail niet in je spam terecht komt.
De avond zelf kan je ons vanaf 19:30 bereiken op info@avansa-oostbrabant.be of op 016/525 900

Plaatsbezoek 1/05: We splitsen de groep corona-proof op in kleinere groepen die elk op een ander moment de rondleiding krijgen: 13:00-14:15 / 14:30-15:45 / 16:00-17:15. Je ontvangt van ons na 20/04 een mail met het uur waarop jij kan deelnemen en de plaats van afspraak. Voorzie jezelf best van laarzen of stevige schoenen, een regenjas en warme kledij. Hoe geraak je daar? www.hal5.be/#bereikbaarheid

Vergeet je mondmasker niet!
Corona-afspraken: www.vormingplusob.be/samen-houden-we-het-corona-veilig

Sessies

 • dinsdag 20 april 2021
  19:30 - 21:00
  bij je thuis -online- - default
 • zaterdag 01 mei 2021
  13:00 - 17:30
  Hal 5 - Leerpluktuin

Locatie

 • Hal 5 Diestsesteenweg 104
  3010 Kessel-Lo Toon op kaart
 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Jan Vannoppen

Jan Vannoppen is bio-ingenieur en schreef een doctoraat over kwaliteitsvolle voedselnetwerken. Hij w ...
Meer over Jan Vannoppen

In samenwerking met

 • Velt Leuven

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant