De Nieuwe Kloostertuin

© De Nieuwe Kloostertuin

Voedselbospioniers op stap

Start zondag 09 mei 2021
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar De Nieuwe Kloostertuin
Kruineikestraat 5
3150 Tildonk

Meer info over de locatie

Begeleiding

De Nieuwe Kloostertuin (Tildonk) en de Biomarkt (Werchter) slagen erin om een brede groep mensen te bereiken met hun activiteiten. Ze doen als het ware elk op hun eigen manier aan gemeenschapsvorming. Paul en Saar vertellen tijdens dit bezoek elk meer over de aanpak om de buurt te betrekken bij hun project.

Op een lenteavond in 2013 ontspon zich een levendige discussie. Een nieuwe droom werd geboren: De Nieuwe Kloostertuin! Het werd een samentuin in een uniek kader in hartje Tildonk. Iedereen die wil meedoen, kan er genieten van gezond voedsel. Elke bijdrage is waardevol, er zijn geen financiële drempels. Naast de samentuin zijn er ook dromen voor ze een stukje openbare ruimte, een voedselbos, een ontmoetingsruimte …


De biomarkt in Werchter is een maandelijkse avondmarkt in cultuurcentrum ‘de Jack-Op’ (de voormalige smidse van een brouwerij). CSA De Plek en Groenloof sloegen de handen in elkaar in 2016. De markt wordt georganiseerd door en voor mensen in de buurt. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar naast eten en drinken ook lokale projecten aanwezig zijn.


In het laatste deel nemen we tijd om na te gaan welke succesfactoren Paul en Saar inzetten en hoe deze ook voor jou als voedselbospionier kunnen renderen.

Praktisch

Dit bezoek is voorbehouden voor actieve voedselbospioniers of mensen die plannen hebben in die richting.

Plaats van afspraak: 10u Kruineikestraat 5 in Tildonk. We wachten elkaar op aan de poort die naar de tuin leidt, links van het klooster.

Corona-afspraken:
zie op www.avansa-oostbrabant.be

Sessies

 • zondag 09 mei 2021
  10:00 - 12:30
  De Nieuwe Kloostertuin - default

Locatie

 • De Nieuwe Kloostertuin Kruineikestraat 5
  3150 Tildonk Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Saar Monden

"Waar je je verbonden mee voelt, daar zorg je voor". Deze overtuiging bracht me als ecoloog , na 11 ...
Meer over Saar Monden

Paul Thys

Paul is sinds 2016 een actieve enthousiaste medewerker binnen de tuindersgroep van de Nieuwe Klooste ...
Meer over Paul Thys

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant