De Moutgaard

© De Moutgaard

Voedselbospioniers op stap

Start zaterdag 29 mei 2021
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar Gemout vzw
Bostsestraat 2
3321 Outgaarden

Meer info over de locatie

Begeleiding

In 2014 kochten Bjorn en Riet het vroegere gemeentehuis van Outgaarden om er een ontmoetingsplek van te maken waar eco-socioculturele en duurzame initiatieven ontwikkeld worden. Een van die initiatieven waar ze mee bezig zijn is Voedselbos De Moutgaard.

Het voedselbos is niet hun eigendom, maar bevindt zich op een openbare plek (eigendom van de gemeente Hoegaarden). Iedere eerste zaterdag van de maand ben je er ook welkom op de volkskeuken. Want samen eten is immers sedert het begin der tijden dé sociale activiteit bij uitstek.


Tijdens het bezoek leidt Bjorn ons rond in het voedselbos en vertelt hij hoe de samenwerking met de gemeente ontstond en hoe het nu loopt. Op het einde nemen we de tijd om na te gaan welke succesfactoren Bjorn inzet en hoe deze ook voor andere voedselbospioniers kunnen renderen.

Praktisch

Dit bezoek is voorbehouden aan voedselbospioniers of mensen die plannen hebben in die richting.

Plaats van afspraak: 14u Bostsestraat 2 in Outgaarden.

Corona-afspraken:
zie op www.avansa-oostbrabant.be

Sessies

 • zaterdag 29 mei 2021
  14:00 - 16:30
  Gemout vzw - default

Locatie

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Björn Steenwinckel

Björn kocht samen met zijn vrouw in 2014 het vroegere gemeentehuis van Outgaarden, vastbesloten om d ...
Meer over Björn Steenwinckel

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant