Bushcraft Café in voedselbos Zwaluweveld

© Patrick Hattori

Start vr 14 april '23
19:00 - 23:59

2 sessies

Prijs

Vrije bijdrage: € 0
Alle tarieven

Waar Zwaluweveld
Steenweg Diest 21
3270 Scherpenheuvel-Zichem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bushcraft Café in opstartend voedselbos Zwaluweveld (Scherpenheuvel-Zichem) van vrijdagavond 14 april (19:00) tot zaterdagnamiddag 15 april (15:00).

🔥 Wat gebeurt er op een Bushcraft Café?

Bushcrafting is de kennis over en vaardigheden om zelfstandig in de natuur te verblijven zoals bijvoorbeeld vuur aansteken zonder lucifers, zuiveren van water of dierensporen en -geluiden herkennen.

Aan het begin van het Bushcraft Café bekijken we samen wat je verwachtingen zijn en hoe we het café vormgeven. We focussen ons op eetbare wilde planten uit het voedselbos en maken die 's avonds klaar aan het kampvuur.

Breng gerust je eigen bushcraftprojectjes mee om te tonen aan de anderen! Tenslotte draait Bushcraft Café over het delen van kennis waarbij er alle ruimte is voor ieders inbreng. Uiteraard zullen we het ook hebben over permacultuur en voedselbossen.


✅ Veiligheid gegarandeerd

We besteden de nodige aandacht aan veiligheid en we garanderen je dan ook dat iedereen kan voorzien in de vier prioriteiten onderdak, water, vuur en voedsel. Zelfs zonder enige ervaring kan je mee bushcraften. De groep zal je ondersteunen in het verfijnen van de basistechnieken.


Project 'Fruitige voedselbossen'.

Dit Bushcraft Café vindt plaats in het kader van het project ‘Fruitige voedselbossen’.

Met de steun van LEADER Hageland+ geven Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpunt Natuuracademie, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Commons Lab de komende twee jaar de voedselbosbeweging een duwtje in de rug. Hoofddoel is om op vier plekken in het Hageland een nieuw lokaal gedragen voedselbos tot stand te brengen. Daarnaast wordt er getimmerd aan een lerend netwerk om fruitige kennis op te doen en te delen.

👉 Check deze pagina geregeld voor activiteiten en verhalen: https://avansa-oostbrabant.be/...

Praktisch

✅ Deelname
Deelname gebeurt op basis van vrije bijdrage. Dat wil zeggen dat je mag kiezen wat je geeft om de werking van Bushcraft Café te ondersteunen. Voor een dagevent suggereren we een bijdrage van € 10, maar bijdragen kan ook op vele andere manieren: materiaal, eten, drinken ... Breng gerust je eigen projectjes of ervaringen mee om te delen met anderen.

🏕️ Overnachting
Je kan vrijdagavond ter plekke overnachten in je eigen tent.

Sessies

 • vr 14 april '23
  19:00 - 23:59
  Zwaluweveld - Voedselbos
 • za 15 april '23
  0:01 - 15:00
  Zwaluweveld - Voedselbos

Locatie(s)

 • Zwaluweveld Steenweg Diest 21
  3270 Scherpenheuvel-Zichem Toon op kaart

Prijs

 • Vrije bijdrage
  € 0
  Deelname gebeurt op basis van vrije bijdrage. Dat wil zeggen dat je mag kiezen wat je geeft om de werking van Bushcraft Café te ondersteunen. Voor een dagevent suggereren we een bijdrage van 10€, maar bijdragen kan ook op vele andere manieren: materiaal, eten, drinken,... Breng gerust je eigen projectjes of ervaringen mee om te delen met anderen.

Begeleiding

Anke Desender

Anke Desender helpt mensen een voedselbos op poten zetten vanuit Natuurpunt CVN en heeft een focus…
Meer over Anke Desender

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen