Bushcraft Café @ Vissenaken

© Patrick Hattori

Start za 28 mei '22
11:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Vrije bijdrage: € 0
Alle tarieven

Waar Voedselbos Vissenaken
Sint-Pietersstraat 60
3300 Vissenaken

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heb je zin om een echte woudloper te worden? Dit kan tijdens ons Bushcraft Café voor volwassenen en gezinnen. We komen samen in het beginnend voedselbos in Vissenaken. We focussen ons op vuurmaken en samen gaan we wilde eetbare planten zoeken en iets lekkers mee maken op en rond het kampvuur.

Aan het begin van elk Café overlopen we ieders intenties en kijken we hoe we het café vorm geven. De nodige aandacht wordt besteed aan veiligheid en er wordt gegarandeerd dat iedereen kan voorzien in z'n 4 prioriteiten (onderdak, water, vuur, voedsel). Zelfs zonder enige ervaring kan je mee komen bushcraften. De groep zal je ondersteunen in het verfijnen van de basistechnieken. Breng gerust je eigen bushcraftprojectjes mee om te tonen aan de anderen! Tenslotte draait Bushcraft Café over het delen van kennis waarbij er alle ruimte is voor ieders inbreng.


Voor de maaltijden organiseren we 'potlucks', waarbij elke deelnemer eten meebrengt en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Communicatie volgt om de organisatie hiervan in goede banen te leiden.


Dit bushcraftcafé kadert in het fruitige voedselbosproject. Met de steun van LEADER Hageland+ geven Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpunt Natuuracademie, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Commons Lab de komende twee jaar de voedselbosbeweging een duwtje in de rug.


Hoofddoel is om op vier plekken in het Hageland een nieuw lokaal gedragen voedselbos tot stand te brengen. En daarnaast wordt getimmerd aan een lerend netwerk om fruitige kennis op te doen en te delen. Check deze pagina geregeld voor activiteiten en verhalen: https://avansa-oostbrabant.be/projecten/fruitige-voedselbossen

Praktisch

Deelname gebeurt op basis van vrije bijdrage. Dat wil zeggen dat je mag kiezen wat je geeft om de werking van Bushcraft Café te ondersteunen. Voor een dagevent suggereren we een bijdrage van € 10, maar bijdragen kan ook op vele andere manieren: materiaal, eten, drinken,... Breng gerust je eigen projectjes of ervaringen mee om te delen met anderen.

Een Bushcraft Café is een regelmatige bijeenkomst van en voor mensen met interesse voor bushcrafting. Tijdens een Bushcraft Café worden natuurkennis, vaardigheden en ervaringen uitgewisseld tussen deelnemers, met doel de relatie tussen mens en natuur te vernauwen. De inhoud van een Bushcraftcafé komt bij voorkeur spontaan uit de gemeenschap, waarbij de organisator voornamelijk een sturende rol heeft, de veiligheid overziet en de integriteit van de natuur garandeert.

Sessies

 • za 28 mei '22
  11:00 - 16:00
  Voedselbos Vissenaken - Voedselbos

Locatie(s)

 • Voedselbos Vissenaken Sint-Pietersstraat 60
  3300 Vissenaken Toon op kaart

Prijs

 • Vrije bijdrage
  € 0
  Deelname gebeurt op basis van vrije bijdrage. Dat wil zeggen dat je mag kiezen wat je geeft om de werking van Bushcraft Café te ondersteunen. Voor een dagevent suggereren we een bijdrage van 10€, maar bijdragen kan ook op vele andere manieren: materiaal, eten, drinken,... Breng gerust je eigen projectjes of ervaringen mee om te delen met anderen.

Begeleiding

Anke Desender

Anke Desender helpt mensen een voedselbos op poten zetten vanuit Natuurpunt CVN en heeft een focus…
Meer over Anke Desender

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen