Boeklancering Natural Farming

© Lief Verhaegen

De kunst van het nietsdoen

Start za 28 september '24
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Tweebronnen
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Welkom op de lancering van Kutluhan Özdemirs boek 'Natural Farming. En de kunst van het nietdsoen'. Proef in woord, beeld en klank van de wereld van Natural Farming.Fukuoka, Kutluhan Özdemir en Natural Farming

De Japanse landbouwer en filosoof Masanobu Fukuoka wijdde zijn leven aan het perfectioneren van Natural Farming als levensfilosofie en landbouwbenadering. Met zijn Oosterse blik keek hij naar de achteruitgang en vernietiging van onze geld-macht-consumptie-verdwazingsmaatschappij en verdiepte zich in hoe we als mens verbonden kunnen zijn met onze ware natuur.


Kutluhan Özdemir werd als jonge boer geïnspireerd door Fukuoka’s levensfilosofie. Hij wilde zelf ervaren hoe eenvoudig het is om voedsel te verbouwen en verbleef op verschillende natuurlijke boerderijen in Europa en Zuid-Amerika. Hij was diep onder de indruk van deze plekken waar de natuur het voortouw krijgt en de mens zijn juiste plek in het levensweb weer inneemt als steward van de aarde. Kutluhan beoefent ondertussen al 10 jaar Natural Farming.


Het boek

Dit boek kwam tot stand door het enthousiasme, de toewijding en de samenwerking van een kleine groep mensen die diep geraakt werden door de levensfilosofie van Masonobu Fukuoka en de workshops van Kutluhan Özdemir in Vlaanderen. Ze schonken allemaal vrijwillig hun tijd, energie, talenten en vaardigheden om jou dit handboek te kunnen aanbieden. Het is hun geschenk aan iedereen die ernaar verlangt om zich te (her)verbinden met de natuur. Of je nu een tuinier of boer bent, zorg voor de aarde belangrijk vindt of gewoon gezonder wil leven: dit handboek biedt je sleutels om de aarde te dienen en overvloed te creëren.


👉 Meer weten over de Natural Farming beweging?


Programma

Praktisch

Na de boekvoorstelling bieden we een drankje aan en een workshop zaadballen maken (gratis — kinderen zeker ook welkom!).

En er is uiteraard gelegenheid om het boek aan te schaffen (enkel cash te betalen) en kennis te maken met actievelingen in het Natural Farming netwerk.

Sessies

 • za 28 september '24
  14:00 - 16:30
  Bibliotheek Tweebronnen - Studio Henry Tweebronnen

Locatie(s)

 • Bibliotheek Tweebronnen Rijschoolstraat 4
  3000 Leuven Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Kutluhan Özdemir

Kutluhan reisde en woonde tussen 2014-2021 over heel de wereld op Natural Farming boerderijen die…
Meer over Kutluhan Özdemir

Wim Vergoossen

Wim heeft in Tongeren een stukje natuur van zo’n 30 are. Sinds hij het in 2017 kocht werd het meer…
Meer over Wim Vergoossen

Patrick Rutten

Patrick is voormalig eigenaar van CSA-boerderij Het Blozend Tomaatje in Vosselaar. In 2016 kochtten…
Meer over Patrick Rutten

Linda Robben

Linda is gepassioneerd begaan met het welzijn van de aarde, de dieren en de mensen. Daarom wil ze…
Meer over Linda Robben

In samenwerking met

 • Bib Leuven

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉