Bezoek voedselbos Nokere

© Katrien Zuallaert

Fruitige Voedselbossen

Start za 17 september '22
9:30 - 15:00

1 sessie

Prijs

Vrije bijdrage: € 5
Alle tarieven

Waar Het Voedselbos
Waregemsestestraat 29
9771 Nokere

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

'Het Voedselbos' in Nokere is een educatieve ontmoetingsplaats voor permacultuur in de praktijk. Alles draait er om duurzame samenwerking tussen mensen, planten, dieren en de herstellende bodem.

Al meer dan 15 jaar passen ze hier de permacultuurprincipes toe. Het doel? Een ecosysteem in balans ontwikkelen.

Hoe leerrijk en heerlijk is dat, aan de slag gaan in zo'n productieve omgeving. Het enthousiasme om deze ontmoetingsplek te delen en anderen te inspireren, is groot. Want herstellende landopbouw doet de wereld deugd!

Met dit bezoek willen we het lerend netwerk rond (fruitige) voedselbossen voeden met nieuwe kennis en ervaringen en onderlinge uitwisseling stimuleren. In de voormiddag nemen we ruim de tijd om 'Het Voedselbos' te verkennen. De bezielers zorgen voor de deskundige uitleg. Na de lunch wisselen we ervaringen uit rond het thema ‘voedselbossen als gemeengoed’. Iedereen die wil bijdragen is welkom!

PROGRAMMA

9:30-10:00 | ontvangst met koffie en thee

10:00-12:30 | voedselbos-toer

12:30-13:00 | lunch (soep met brood en potluck)

13:00-15:00 | uitwisseling rond het thema ‘Voedselbossen als gemeengoed’, andere thema’s zijn welkom en kan je signaleren via het inschrijvingsformulier

Praktisch

Locatie: Waregemsestraat 29, 9771 Nokere (https://www.hetvoedselbos.be/)

Lunch: Als lunch voorzien wij soep met brood. We nodigen iedereen uit om bij wijze van potluck iets mee te brengen uit eigen voedselbos/tuin.

Carpool: Via deze link organiseren we een carpool, zo rijden er minder auto’s https://www.groupcarpool.com/t/magxd9 en kan je onderweg al volop van gedachten wisselen.

Gratis voor deelnemers die wonen in het LEADER projectgebied (Aarschot, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw.)

Alle andere deelnemers vragen we een vrije bijdrage te storten van min. € 5 per persoon.

Sessies

 • za 17 september '22
  9:30 - 15:00
  Het Voedselbos - Voedselbos

Locatie(s)

Prijs

 • Vrije bijdrage
  € 5
  Deelnemers die niet in de LEADER-regio (zie praktische info) wonen vragen we een vrije bijdrage te storten vanaf 5 euro per persoon op het rekeningnummer van Commons Lab vzw (BE37 0018 2921 9128) met vermelding van naam – bezoek het voedselbos. Je inschrijving is definitief na ontvangst bijdrage.
 • Gratis
  € 0
  Gratis voor deelnemers die wonen in het LEADER projectgebied (Aarschot, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw.)

Begeleiding

Bert Dhondt

Bert Dhondt liep zijn passie voor permacultuur en voedselbossen op tijdens een rondreis door…
Meer over Bert Dhondt

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen