Betaalbaar wonen op gemeenschapsgrond

© CC BY-SA 2.0 BE Community Land Trust Bruxelles-Brussel

Volksvergadering 2 CLT Leuven

Start di 25 januari '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Free: € 0
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een huis kopen, maar de grond blijft van de gemeenschap? Een slim plan om wonen betaalbaar te houden!

Stad Leuven richt een Community Land Trust op! Dat is een juridische structuur waarbij de grond en de woning van elkaar gescheiden worden. Je koopt de woning, maar niet de grond: die blijft in handen van de gemeenschap. Het resultaat is dat je goedkoper kan wonen. Bij de verkoop van je woning ben je dan ook gehouden aan een plafondprijs. Op die manier garandeert de CLT dat deze woningen tot in de eeuwigheid betaalbaar blijven.


CLT Leuven zal niet alleen woningen bouwen maar brengt de bewoners ook samen in een gemeenschap. De begeleiding van Avansa zorgt er mee voor dat de bewoners van de CLT-woningen de nieuwe organisatie en de gemeenschap kunnen vormgeven, samen met het stadsbestuur, de verenigingen, en de specialisten van Leuven.


Op 25/01/2022 om 19u kom je alles te weten over deze nieuwe organisatie en over het eerste bouwproject aan het Provinciehuis. We geven je ook de kans om al je vragen over de CLT te stellen. Zo kan je meestappen in dit nieuwe avontuur. De vergadering gaat digitaal door.


Als je je inschrijft voor deze activiteit, houden we je op de hoogte van de vorderingen van de CLT.meer over Community Land Trust Leuven

Praktisch

Dit is een online activiteit. Enkele dagen voor de start van de activiteit ontvang je via e-mail een herinneringsmail met de Zoom-link om deel te nemen aan het online gesprek. Krijg je deze mail niet, kijk dan eerst in je spam en contacteer ons op info@avansa-oostbrabant.be of bel 016/525 900.

Sessies

 • di 25 januari '22
  19:00 - 21:30
  bij je thuis -online- - default

Locatie(s)

 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Free
  € 0

Begeleiding

Piet Van Meerbeek

Piet organiseert, analyseert en leeft participatie, professioneel én in zijn vrije tijd. En liefst…
Meer over Piet Van Meerbeek

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project CLT Leuven