Aftrap Klimaatnetwerk Druivenstreek

© Klimaatnetwerk Druivenstreek

Start di 8 november '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar GC De Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Vind jij propere lucht, zuiver water, gezonde voeding en gezondheid belangrijk, maar weet je niet goed waar te beginnen of zoek je nog bondgenoten? Dan is de aftrap van het Klimaatnetwerk Druivenstreek zeker iets voor jou.

Initiatiefnemers Velt Druivenstreek, Transitie Tervuren, de Fietsersbond Hoeilaart-Overijse en energiecoöperatie Druifkracht willen op deze avond zoveel mogelijk geëngageerde burgers, lokale verenigingen, ondernemers en gemeentebesturen uit Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Bertem samenbrengen.


Het doel? Een rechtvaardige klimaattransitie in de Druivenstreek helpen realiseren met concrete, in de praktijk uitvoerbare acties voor propere lucht, zuiver water, gezonde voeding en gezondheid voor mens en natuur.


Eco-comedy

Steven Vromman, ook bekend als Low Impact Man, is opwarmer van dienst en trapt de avond af met een stukje eco-comedy.

Ken jij de 4 klimaatklappers?

Klimaatnetwerk Druivenstreek geeft uitleg over de 4 klimaatklappers — acties die het meeste resultaat voor het klimaat opleveren voor de Druivenstreek. Isoleren, zonnepanelen leggen, autodelen... Zie jij door de bomen het bos nog? Weet jij wat nu eigenlijk het meeste impact heeft? Je komt er alles over te weten.

In gesprek met Avansa

En dan is het aan jou. Welke ideeën leven er al, welke expertise is er, wie is enthousiast over welke klimaatklapper... De participatie-experten van Avansa begeleiden de gesprekstafels om zo te eindigen met sterke en gedragen ideeën waar jij eigenaarschap rond voelt en je samen met anderen en met enthousiasme achter wil zetten.

Vijf concrete acties

Door met elkaar in gesprek te gaan, worden ideeën versterkt en komen we tot concrete acties. De avond is geslaagd als we afronden met minstens vijf concrete acties voor propere lucht, zuiver water, gezonde voeding en gezondheid voor mens en natuur in de Druivenstreek. Let's do this!

Sessies

  • di 8 november '22
    20:00 - 22:00
    GC De Bosuil - default

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Els Nicolaï

Els wil als participatie-experte samen werk maken van een meer inclusieve en duurzame samenleving…
Meer over Els Nicolaï

Piet Van Meerbeek

Piet organiseert, analyseert en leeft participatie, professioneel én in zijn vrije tijd. En liefst…
Meer over Piet Van Meerbeek

Herman Baeyens

Herman is mede-oprichter van de energiecoöperatie Druifkracht en een van de trekkers van het…
Meer over Herman Baeyens